MY CART (5)

Use Coupon: CART20 and get 20% off on all online Study Material

ITEM
DETAILS
MRP
DISCOUNT
FINAL PRICE
Total Price: Rs.

There are no items in this cart.
Continue Shopping
Menu
  • Complete JEE Main/Advanced Course and Test Series
  • OFFERED PRICE: Rs. 15,900
  • View Details
Get extra Rs. 1,590 off
USE CODE: SELF10

Chapter 3: Squares and Square Roots Exercise – 3.7

Question: 1

Find the square root of numbers in the decimal form

84.8241

Solution:

Hence, the square root of 84.821 is 9.21.

Question: 2

Find the square root of numbers in the decimal form:

0.7225

Solution:

Hence, the square root of 0.7225 is 0.85.

Question: 3

Find the square root of numbers in the decimal form:

0.813604

Solution:

Hence, the square root of 0813604 is 0.902

Question: 4

Find the square root of numbers in the decimal form:

0.00002025

Solution:

Hence, the square root of 0.00002025 is 0.0045.

Question: 5

Find the square root of numbers in the decimal form:

150.0625

Solution:

Hence, the square root of 150.0625 is 12.25

Question: 6

Find the square root of numbers in the decimal form:

225.6004

Solution:

Hence, the square root of 225.6004 is 15.02

Question: 7

Find the square root of numbers in the decimal form:

3600.720036

Solution:

Hence, the square root of 3600.720036 is 60.006 

Question: 8

Find the square root of numbers in the decimal form:

236.144689

Solution:

Hence, the square root of 236.144869 is 15.367.

Question: 9

Find the square root of numbers in the decimal form:

0.00059049

Solution:

Hence, the square of 0.0059049 is 0.0243

Question: 10

Find the square root of numbers in the decimal form:

176.252176

Solution:

Hence, the square root of 176.252176 is 13.276

Question: 11

Find the square root of numbers in the decimal form:

9998.0001

Solution:

Hence, the square root of 9998.0001 is 99.99.

Question: 12

Find the square root of numbers in the decimal form:

0.00038809

Solution:

Hence, the square root of 0.00038809 is 0.0197.

Question: 13

What is that fraction which when multiplied by itself gives 227.798649?

Solution:

We have to find the square root of the given number:

Hence, the fraction, which when multiplied by itself, gives 227.798649 is 15.093.

Question: 14

The area of a square playground is 256.6404 square meters. Find the length of one side of the playground.

Solution:

The length of one side of the playground is the square root of its area.

So, the length of one side of the playground is 16.02 meters.

Question: 15

What is the fraction which when multiplied by itself gives 0.00053361?

Solution:

We have to find the square root of the given number:

Hence, the fraction, which when multiplied by itself, gives 0.00053361 is 0.0231. 

Question: 16

Simplify:

Solution:

Question: 17

Solution:

Question: 18

Solution:

Get Extra Rs. 1,590 off

COUPON CODE: SELF10


Course Features

  • 728 Video Lectures
  • Revision Notes
  • Previous Year Papers
  • Mind Map
  • Study Planner
  • NCERT Solutions
  • Discussion Forum
  • Test paper with Video Solution