MY CART (5)

Use Coupon: CART20 and get 20% off on all online Study Material

ITEM
DETAILS
MRP
DISCOUNT
FINAL PRICE
Total Price: Rs.

There are no items in this cart.
Continue Shopping
Menu
  • Complete JEE Main/Advanced Course and Test Series
  • OFFERED PRICE: Rs. 15,900
  • View Details

Chapter 12: Triangles Exercise 12.2

Question: 1

Total number of parts of a triangle is

Solution:

Six: Three sides and three angles

 

Question: 2

A perpendicular drawn from a vertex to the opposite side of a triangle is known as

Solution:

An Altitude: An Altitude is defined as the perpendicular drawn from a vertex to the opposite side of a triangle.

 

Question: 3

A triangle

Solution:

has three altitudes

 

Question: 4

Line segment joining the vertices to the mid – points of the opposite side of a triangle is known as

Solution:

Medians: A median is defined as the line segment joining the vertex to the mid – point of the opposite side of a triangle.

 

Question: 5

A triangle whose no two sides are equal is called

Solution:

A scalene triangle: A Scalene triangle is defined as the triangle in which no sides are equal.

 

Question: 6

A triangle whose two sides are equal is known as

Solution:

An isosceles triangle: An isosceles triangle is a triangle that has two equal sides.

 

Question: 7

A triangle whose two sides are equal is called

Solution:

An equilateral triangle is defined as a triangle whose all sides are equal.

 

Question: 8

The sum of the lengths of side of a triangle is known as its

Solution:

Perimeter: Perimeter is defined as the sum of the length of all the sides of a triangle

 

Question: 9

A triangle having all sides of different length is known as its

Solution:

Scalene triangle: A Scalene triangle is defined as a triangle having all sides of different length.

 

Question: 10

A triangle whose one angle is more than 90° is called

Solution:

An obtuse triangle: An obtuse triangle is a triangle whose one angle is more than 90o


Course Features

  • 728 Video Lectures
  • Revision Notes
  • Previous Year Papers
  • Mind Map
  • Study Planner
  • NCERT Solutions
  • Discussion Forum
  • Test paper with Video Solution