Thank you for registering.

One of our academic counsellors will contact you within 1 working day.

Please check your email for login details.
MY CART (5)

Use Coupon: CART20 and get 20% off on all online Study Material

ITEM
DETAILS
MRP
DISCOUNT
FINAL PRICE
Total Price: Rs.

There are no items in this cart.
Continue Shopping

Two trains are running in opposite directions with same speed. If the length of each train is 135 m and they cross each other in 18 sec. Find the speed of each train.

Two trains are running in opposite directions with same speed. If the length of each train is 135 m and they cross each other in 18 sec. Find the speed of each train.

Grade:9

1 Answers

Arun
25763 Points
3 years ago
Distance covered = 135 + 135 = 270 m

Time = 18 s

Let the speed of each train = v. Then relative speed = v + v = 2v

2v = distance/time = 270/18 = 15 m/s

Speed of each train = v = 15/2 = 7.5 m/s 

= 7.5 × 36/10 km/hr = 27 km/hr
 
 
Regards
Arun (askIITians forum expert)

Think You Can Provide A Better Answer ?

Provide a better Answer & Earn Cool Goodies See our forum point policy

ASK QUESTION

Get your questions answered by the expert for free