MY CART (5)

Use Coupon: CART20 and get 20% off on all online Study Material

ITEM
DETAILS
MRP
DISCOUNT
FINAL PRICE
Total Price: Rs.

There are no items in this cart.
Continue Shopping
Menu
Grade: 10

                        

Can you help with this? Question related to Compound interest! Thankyou!

7 months ago

Answers : (1)

Arun
24738 Points
							
Principle Amount , p= Rs.55000
Rate of interest per annum, R = 10%
 
First year interest = p×(R/100) = 55000×(10/100) = Rs. 5500
First year Amount = Rs.55000+Rs.5500 = Rs.60500
 
Second year compounded amount = 60500×[ 1+ (10)/(2×100) ]2 = Rs.66701.25  
 
Hence second year compound interest = 66701.25 - Rs.60500 = Rs.6201.25 
 
percentage of second year compound interest = (6201.25/60500)×100 = 10.25 %
 
Hence difference in percentage of compound interest = 10.25 - 10 = 0.25%
7 months ago
Think You Can Provide A Better Answer ?
Answer & Earn Cool Goodies


Course Features

  • 728 Video Lectures
  • Revision Notes
  • Previous Year Papers
  • Mind Map
  • Study Planner
  • NCERT Solutions
  • Discussion Forum
  • Test paper with Video Solution


Course Features

  • 731 Video Lectures
  • Revision Notes
  • Test paper with Video Solution
  • Mind Map
  • Study Planner
  • NCERT Solutions
  • Discussion Forum
  • Previous Year Exam Questions


Ask Experts

Have any Question? Ask Experts

Post Question

 
 
Answer ‘n’ Earn
Attractive Gift
Vouchers
To Win!!! Click Here for details