MY CART (5)

Use Coupon: CART20 and get 20% off on all online Study Material

ITEM
DETAILS
MRP
DISCOUNT
FINAL PRICE
Total Price: R

There are no items in this cart.
Continue Shopping
Menu
Get instant 20% OFF on Online Material.
coupon code: MOB20 | View Course list

  • Complete JEE Main/Advanced Course and Test Series
  • OFFERED PRICE: R 15,000
  • View Details
Get extra R 3,000 off
USE CODE: MOB20

				   

where can i get sl loney solutions for free(co ordinate geometry)

5 years ago

Share

Answers : (2)

										

Dear student,


SL Loney solutions are not available in the market..If you have any problem you can post on our forum.
































Please feel free to ask your queries here. We are all IITians and here to help you in your IIT JEE preparation.


All the best.


Win exciting gifts by answering the questions on Discussion Forum. So help discuss any query on askiitians forum and become an Elite Expert League askiitian.


Now you score 5+15 POINTS by uploading your Pic and Downloading the Askiitians Toolbar  respectively : Click here to download the toolbar..


 


Askiitians Expert


Sagar Singh


B.Tech, IIT Delhi


sagarsingh24.iitd@gmail.com
































 



1.The concept of ‘costing margin’ in the pricing theory was introduced by?
(A)Andrews
(B) Baumol
(C)Cournot
(D) Williamson


2.The Keynesian theory of employment provides the solution of?
(A) Frictional unemployment
(B) Disguised unemployment
(C) Cyclical unemployment
(D) Seasonal unemployment


3. Four heads of expenditure of the Union Budget 2009-10 are given
below—
1. Plan expenditure
2. Non-plan expenditure
3. Revenue expenditure
4. Capital expenditure
Arrange the expenditure heads in descending order using the codes
given below
(A)2,3,4,1
(B) 3,4,2, 1
(C)3,2,1,4
(D) 2,1,4,3


4. In the year 2007-08 the per capita NNP at current prices was?
(A) More than Rs. 20,000
(B) More than Rs. 30,000
(C) More than Rs. 40,000
(D) More than Rs. 50,000


5. Mathematics was first used economic theory by?
(A)Weiser
(B) Walras
(C)Cournot
(D) Pigou

6. India’s foreign exchange rate system is?
(A) Free float
(B) Managed float
(C) Fixed
(D) Fixed target of band


7. The terms ‘NEER’ and ‘REER’ are related with?
(A) Foreign exchange rate
(B) External economic resources:
(C) National and regional economic equality
(D) Environmental regulation


8. For the calculation of percentile, the data should be arranged in?
(A) Ascending order
(B) Descending order
(C) Random order
(D) Either random or descending order


9. As per BASEL-II norms, a bank’s capital to risk weighted assets ratio (CRAR) should be at least?
(A) 8%
(B) 10%
(C) 12%
(D) 14%


10. The shape of a frequency curve cannot be?
(A) U-shaped
(B) V Shaped
(C) J-shaped
(D) S-shaped


11. According to the Planning Cornmission, for infrastructure development during Eleventh Five Year Plan, the required investment is?
(A) Approximately $ 250 billion
(B) Approximately $ 500 billion
(C) Approximately $ 750 billion
(D) Approximately $ 1000 billion


12. India’s first port-based Special Economic Zone named Inter national Container Transshipment Terminal (ICTI) is being set-up at?
(A)Kandla
(B) Kochi
(C)Goa
(D) Tuticorin


13. Which of the following is pure unitless number?


(A) Mathematical average
(B) Statistical average
(C) Absolute measure of dispersion
(D) Relative measure of dispersion


14.The user cost of capital is?
(A) The real rate of interest plus the rate of depreciation
(B) The nominal rate of interest plus the rate of depreciation
(C) The real rate of interest only
(D) The nominal rate of interest only


15. The number of items reserved for the exclusive manufacture by micro and small enterprises is currently?
(A) Less than 25
(B) Less than 50
(C) Less than 75
(D) Less than 100


16.A new housing price index RESIDEX has been launched by?
(B) Planning Commission
(C) Housing Development Finance Corporation
(D) National Housing Bank
(A) Central Statistical Organization

17.Which one of the following is not a feature of current Indian Planning?
(A) Structural Planning
(B) Indicative Planning
(C) Functional Planning
(D) Decentralised Planning


18.The concept of disinvestment was introduced by?
(A) Friedman
(B) Kaldor
(C)Keynes
(D) Myrdal


19. Which of the following is average of second order?
(A) Arithmetic mean
(B) Geometric mean
(C) Second quartile
(D) Standard deviation


20.. Which average is most affected by the extreme observations?
(A) Arithmetic mean
(B) Geometric mean
(C) Median
(D) Mode


21.If the covariance of two variables is equal to the product of the standard deviations of the variables, then the correlation
coefficient will be?
(A) -1
(B)+1
(C) 0
(D) Between 0 and -1


22 The term ‘Animal Spirit’ was used by Keynes for?
(A) Consumption
(B) Investment
(C) Income
(D) Interest


23. The index of Financial Inclusion has been launched for the first time in 2008 by?
(A) Confederation of Indian Industries (CII)
(B) Federation of Indian Chamber of Commerce and Industry (FICCI)
(C) National Council of Applied Economic Research (NCAER)
(D) Indian Council for Research on International Economic Relations (ICRIER)


24.The elasticity of factor substitution for constant elasticity substitution production function is always?
(A) Zero
(B) One
(C) A positive value
(D) A negative value


25.The Revealed Preference theory assumes?
(A) Weak ordering
(B) Strong ordering
(C) Constant ordering
(D) Multiple ordering


26. Which of the following is not an item of transfer payment?
(A)Pension
(B) Scholarship
(C)Dividend
(D) Subsidy


27 The United Nation’s Millennium Development Goals are to be reached by the year?
(A) 2010
(B) 2015
(C) 2020
(D) 2025


28.The number of women entrepreneurs in small scale industrial region is highest in the state of?
(A) Karnataka
(B) Kerala
(C) Maharashtra
(D) Tamil Nadu


29. Which of the following is not an effect of lump sum tax imposed on monopolist?
(A) Output sold is unchanged
(B) Price is unchanged
(C) Profit reduces
(D) Incidence of tax is wholly on buyer


30. A distributed lag for net investment may be due to?
(A) A decrease in the capital output ratio
(B) An increase in the capital output ratio
(C) Limited, short-run production capabilities in capital goods industry
(D) Limited long-run production capabilities in capital goods industry


31. The concept of Adjusted Net Saving has been given by?
(A)Hamilton
(B) Friedman
(C)Keynes
(D) Pigou


32. The product of regression coefficients is always?
(A) Positive
(B) Negative
(C) Zero
(D) A complex number


33. The nature of classical unemployment is?
(A) Disguised
(B) Frictional
(C)Open
(D) Structural


34. Which one of the following properties shows the high degree of dispersion?
(A) Homogeneity
(B) Consistency
(C) Uniformity
(D) Variability


35. The New Exploration License Policy (NELP) of the Government of India is related with?
(A) Coal and Lignite
(B)Uranium and Thorium
(C) Diamond and Precious Stones
(D) Oil and Gas


36.Full employment is a situation when?
(A) Cyclical unemployment is zero
(B) Frictional unemployment is zero
(C) Seasonal unemployment is zero
(D) Disguised unemployment is zero


37.Which Indian Company has been included for the first time in U.S. A’s index NASDAQ-100?
(A)Infosys
(B)Tata Motors
(C) ICICI Bank
(D) Videsh Sanchar Nigam Limited


38.The natural rate of unemploy ment is the sum of?
(A) Frictional unemployment and Structural unemployment
(B) Frictional unemployment and Cyclical unemployment
(C) Structural unemployment and Cyclical unemployment
(D) Structural unemployment and Seasonal unemployment


39.The nature of statistical inference is?
(A) Inductive
(B) Deductive
(C) Descriptive
(D) Objective


40. Mean deviation is always?


(A) Equal to the standard deviation than the standard
(B) Less than the standard deviation
(C) More than the standard deviation
(D) Twice of the standard deviation


41. The coefficient of alienation is known as?
(A) Against correlation
(B) Against variance
(C) Against association
(D) Against determination


42. The Divergence Indicator is related with?
(A) Wage rate of workers
(B) Exchange rate of currencies
(C) Profit of firms
(D) Market price of shares


43.Which one of the following taxes has not been abolished in recent Union Budgets?
(A) Banking Cash Transaction
(B) Commodity Transaction Tax
(C) Fringe Benefit Tax
(D) Securities Transaction Tax


44.The Samuelson-Holt formula provides a measure of?
(A) Consumer’s equilibrium
(B) Consumer’s surplus
(C) Elasticity of demand
(D) Marginal utility


45. The most liquid asset among the following is?
(A) Gold
(B) Share
(C)Cash
(D) Land


46. Ricardian Equivalence’ is related with?
(A) Low deficit, less saving
(B) Low deficit, more saving
(C) High deficit, less saving
(D) High deficit, more saving


47. The ‘Swiss Formula’ of World Trade Organisation is related with?
(A) Patent of drugs
(B) Agricultural subsidy
(C) Transboundary services
(D) Non-agricultural tariff


48. The Securities and Exchange Board of India has recently made the rating of Initial Public offerings mandatory. The total number of such grades are?
(A)Three
(B) Four
(C)Five
(D) Six


49. Consider the following statement—
“Once a person has spent his entire income, he would have maximized his total pleasure from it only if the satisfaction gained from the last item of each commodity bought was the same for the each commodity.”
The above statement is related to?
(A) Gossen’s First Law
(B) Gossen’s Second Law
(C) Gossen’s Third Law
(D) Gossen’s Fourth Law


50. Which of the following results in an increase in inventory sales ratio?
(A) A decrease in the cost of holding inventory
(B) An increase in probability delivery delays for materials
(C) A decrease in the probability delivery delays for materials
(D) An increase in the cost of: holding inventory


51. Harris-Todaro model is related with?
(A) Growth and unemployment
(B) Growth and migration
(C) Unemployment and migration
(D) Unemployment and inflation


52. Density test is used for?
(A) Median
(B) Mean
(C) Mode
(D) Quartile


53. In the Keynesian saving function, the parameter is ?
(A) Disposable income
(B) Total saving
(C) Marginal propensity to save
(D) Autonomous saving


54. A simple correlation can defined as the tendency of?
(A) Independent variation
(B) Dependent variation
(C) Simultaneous variation
(D) Instantaneous variation


55.For implementing a comprehensive Khadi Reform Programme, a financial aid of $ I million over a period of three years has recently been tied up with?
(A) International Monetary Fund
(B) International Development Agency
(C) Asian Development Bank
(D) International Finance Corporation


56.For n consecutive natural numbers, the following relationship is correct?
(A) Mode = Mean
(B) Mean = Median
(C) Mode > Median
(D) Mode < Mean


57. The measure of the degree of association between the values of two random variables is called?
(A) Correlation
(B) Association
(C) Regression
(D) Co-variance


58.The current level of maternal morality rate in India is approximately?
(A) 150 per one lac live births
(B) 250 per one làc live births
(C) 350 per one lac live births
(D) 450 per one lac live births


59.In any set of numbers, the geometric mean exists only when all numbers are?
(A) Positive
(B) Negative
(C) Zero
(D) Positive, zero or negative


60. If correlation coefficient is equal to zero, then variables will be?
(A)Associated
(B)Correlated
(C)Independent
( D) Dependent


Answers:
1 B
2 C
3 C
4 B
5 A
6 B
7 A
8 A
9 C
10 D
11 B
12 B
13 D
14 A
15 A
16 D
17 C
18 C
19 D
20 A
21 B
22 D
23 D
24 C
25 B
26 C
27 B
28 D
29 D
30 B
31 A
32 A
33 C
34 D
35 D
36 A
37 A
38 A
39 B
40 B
41 D
42 B
43 D
44 C
45 C
46 D
47 D
48 C
49 B
50 D
51 C
52 C
53 A
54 B
55 C
56 B
57 A
58 B
59 A
60 C


5 years ago
										

hello sir, sir can i get my doughts clear that i encounter while  i m preparin for iit.


actually i m a self studing student, so i'll be greatfull if u'll help me......

4 years ago

Post Your Answer

Other Related Questions on IIT JEE Entrance Exam

Is it worth dropping for JEE now? ItsJuly, JEE mains98(cutoff-100) AIR133000, 87.8%CBSE,messed up 12(preboards-31%)determined to work hard now, coaching tomorrow, didnt read since june1
 
 
You can continue for coaching from now onwards. its just starting...try hard and prepare like 300 days you have... Follow a time table, strict to the plans and strategy and go forward.
  img
Saurabh Kumar 2 months ago
 
@ yatinder havenot u got any iiit this year , even if their seat will vacant , they can take unqualified student also , and yes , its worth dropping as your scores are good , but do...
 
Umakant biswal 2 months ago
 
hi yatinder i think dropping a year is not a bad idea for you. this s because you are very near to cuoff this year and you have also got good marks in your cbse exams. but you should be...
 
SAHIL 2 months ago
sir/mam i want to ask is zero even or odd or both or none which one should i consider
 
 
hi gaurabg zer is considered as a even number. a number is considered as even if it is divisible by 2 exactly. only due to this reason we consider zero as even thanks post if still some...
 
SAHIL 25 days ago
 
Hello Gaurang , According to me zero should be considered as even ,because of its divisibility by 2 , as we know a number is said to be even if its divisible by 2.
 
jus 24 days ago
 
Hi Gaurang According to me an integer is odd if dividing it by 2 does not yeilds an integer but on dividing 0 by 2 we get an integer “0” so 0 is even
 
Ankit Jaiswal 25 days ago
CBSE board one person got 481 and 179 in board and jee Mains respectively other one got 475 and 183. But their jee Mains rank is in 4000s and 8000s. Both are in general category. Does it...
 
 
@ thiagar HOW can that happen ?? the rank will not come in that much diffrence , you have 60 percent weightage for jee main score , and 40 percent weightage for board marks or percentage ....
 
Umakant biswal 2 months ago
 
It is little confusing dear, actually, if you aspire to get a seat in a reputed institution then you need to perform well in JEE or else you may try seeking admission in a reputed...
 
Aneesh Sehgal 2 months ago
 
Thanks for your answer. No 475 and 481 are cbse board marks. In the Jee Main Rank card the 475 mark had a normalised scored of 184 and 481 had a normalised score of 226.
 
Thiagarajan 2 months ago
tell me top engg collages in andhra pradesh??????????????
 
 
Dear Chetan Sreedevi women,s college,MVSR college,Deccan college,Muffacam colleges are top colleges in andhra pradesh
 
Prabhakar ch 8 months ago
 
Sreedevi women,s college,MVSR college,Deccan college,Muffacam colleges are top colleges in andhra pradesh sreedevi womens college,mvsr college,deccan college,muffacam colleges are top...
 
SAI SANDY 8 months ago
 
Sreedevi women,s college,MVSR college,Deccan college,Muffacam colleges are top colleges in andhra pradesh sreedevi womens college,mvsr college,deccan college,muffacam colleges are top...
 
raj 8 months ago
nit raipur vs iiit jabalpur which is better..? please reply soon
 
 
The problems of good faculty is always there. Franckly speekng, this problem is also present in the newer IITs. Now you can image. In B.Tech, don’t entirely depends on the faculties.
  img
Vijay Mukati one year ago
 
Choice is yours. I will suggest you to go through the official website of jee mains to see the previous year opening and closing rank for different rounds. Thanks.
  img
Vijay Mukati one year ago
 
NIT R is older institute and hence is equiped with the all the facilites. All is Well.!!!!
  img
Vijay Mukati one year ago
why maximum of the people choose iits ? can u give me explination>??
 
 
IITs are considered as the best institute for Engineering students. Best talents from the country choose these institutes because for its best educaton and environment there. They are also...
  img
Vijay Mukati 8 months ago
 
Dear Dheeru Maximum of the people choose iits because of some huge reasons.There is good quality of FOOD , BED and ENJOYEMENT All the best for your bright future
 
Prabhakar ch 8 months ago
 
HAI DHEERU CHOWDARY MOST OF THE STUDENTS IN INDIA CHOOSES IITS WHY BECAUSE IN IITS ADMINISTRATION AND FACULTY ARE VERY WELL.AND ALSO JOB OPPORTUNITIES ARE VERY WELL.
 
RAMCHANDRARAO 8 months ago
View all Questions »

  • Complete JEE Main/Advanced Course and Test Series
  • OFFERED PRICE: R 15,000
  • View Details
Get extra R 3,000 off
USE CODE: MOB20

  • Complete JEE Main/Advanced Course and Test Series
  • OFFERED PRICE: R 15,000
  • View Details

Get extra R 3,000 off
USE CODE: MOB20

More Questions On IIT JEE Entrance Exam

Ask Experts

Have any Question? Ask Experts

Post Question

 
 
Answer ‘n’ Earn
Attractive Gift
Vouchers
To Win!!!
Click Here for details